субота, 23. април 2011.

Jedan od mojih optimističnih govora


Na lestve života čovek se ne može popeti sa rukama u džepovima, kaže jedna poslovica. Ponekad su te lestve predugačke, sa mnogo stepenika i rukohvata, pa nam se čini da nam treba isuviše truda, vremena, znoja i suza da se uz te merdevine popnemo i dodirnemo nebesa. Na lestve svog života se penjemo sami. Roditelji i prijatelji su tu samo da te poguraju, nauče prvim koracima i požele ti srećan put. Sve ostalo je u tvojim rukama, od njih sve zavisi, odnosno, bolje rečeno, sve zavisi od tebe samog.
Tajna uspeha je u postojanosti namere. Budi arhitekta svoje budućnosti i projektuj svoj život, budi kartograf i ucrtavaj puteve i zemlje kuda ćeš ići, budi inžinjer i projektuj sebi savršen život, budi umetnik i ulepšaj ga, budi muzičar i pokreni svoj život u ritmu. Upali svetlo u svojoj glavi i pronadji put u mraku, saznaj nove stvari .
Budi svestran, i sever, i istok, i zapad i jug. Budi svuda, oseti sve, znaj sve, voli sve !

Gotovo uvek sebe ohrabrim sledećim izrekama :''Da bi smo uspeli , ne smemo dozvoliti da nas početni neuspeh pokoleba''. ''Naša najveća slava nije u tome da nikada ne budemo poraženi, već da se izdignemo posle svakog poraza .''  
Ratnici su mnogi, bitke su velike, pobednici su veliki ali i retki, porazi ponekad gorki. Ne uzimajmo gorke plodove, otrovaćemo se vremenom. Samo u uspehu je moguće ostati jak i zdrav. Uspeh i pobeda, da to su te voćke kojima se moramo i možemo sladiti .
Ne dozvolite da vam uspeh propadne. Izložite ga u svom muzeju stvari koje vas čine srećnim i ponosnim. Čuvajte uspeh od zaborava i rado ga se sećajte. Dozvolite sebi često taj luksuz emocija, zadovoljstva i pozitivne jeze koja vas prožima kada uspete u nečemu i osećate se srećnim.
Volite i budite voljeni ! Ljubav je veliki pokretač, ona je ta koja nas treba voditi. Ljubav i osmeh na licu :)
Vera u uspeh, uspeha je pola, provereno je i tačno. Upalite tu iskru u sebi koja ce prosiriti vatru zadovoljstva i sreće i koja ce prožimati čitavo vaše telo.
Verujte u sebe, i uspeh je pred vama, mozda već sad kuca na vratima. Otvotite mu ! :)

Нема коментара:

Постави коментар