недеља, 18. децембар 2011.

Učite od Linkolna!

Priča o Abrahamu Linkolnu.  

Abrahamu Linkolnu je propao posao kada je imao 22.godine, izgubio je na izborima za zakonodavnu vlast sa 23. godine, ponovo mu je propao posao u 25.godini, devojka mu je umrla kada je imao 26.godina, sa 27. je dobio nervni slom, sa 34., 37., i 39. godina je izgubio na izborima za kongresmena, sa 46. godina je izgubio na izborima za senatora, u 47. godini nije uspeo da postane potpredsednik SAD i ponovo je izgubio na izborima za senatora u 49.godini.
U pedeset drugoj godini izabran je za predsednika SAD i sada ga se sećamo kao jednog od najvećih vođa u istoriji. Ujedno, on je bio predsednik koji je pobedio u građasnkom ratu, ukinuo ropstvo u SAD, ojačao privredu i bio reformator. U SAD se i danas spominje kao jedan od najpoznatijih i najpoštovanijih predsednika.

Poenta priče  : ''Nije bitno s koje tačke krećete, već u kojoj završavate''.

Svaki je početak težak i naporan. Kažu da raketa koja poleće potroši  tri puta više goriva nego što joj je potrebno da nekoliko puta obleti oko planete zemlje. Što znači da joj je za početak potrebmno i dosta više vremena i truda tj. goriva, nego što će joj biti potrebno kada se bude kretala oko zemlje. Tako je i sa nama. Za svaki početak nam je potrebno tri puta više fizičke, psihičke i emocionalne energije da bi se pokrenuli. Mnogi odustaju na startu jer se uplaše brojnih prepreka koje se postave pred njih. Prebrodite taj početak  i  videćete da će vam ostatak putovanja ići lakše.  I nemojte uzimati stav da nešto ne može da postignete i ne odustajte od svojih ciljeva. Videli ste priču Abrahama Linkolna. Da li je on odustao? NIJE ! Zato nemojte ni vi! Samo napred, početak jeste težak, ali kasnije je sve laše.


Milan Trpković 

Нема коментара:

Постави коментар